woensdag 4 juni 2008

Fietsen met Gezond Verstand


Bijna 50 enthousiaste LDD-ers gaven present op de eerste interregionale fietstocht van Knokke naar Oostende. Het weer was er, de sfeer was er.
Na de obligate twee academische kwartiertjes werd het startschot symbolisch gegeven door de meter( Ulla Werbrouck) en de peter (Jean-Marie Dedecker).
De kleurrijke karavaan, getooid met felrode fluo-outfit en flapperende balonnnen, vatte de propagandatocht aan.
Klein (de jongste van 5) en groot (de rest?) duwde stevig op de trappers onder impuls van de nodige publiekscommentaar : Voil√† la bande √† Bonnot, ja ‘is zij, neen ’t is Hella!
Ook herhaaldelijk applaus was ons deel.
Bij tijd en stond werden de stalen rossen en hun ruiters bij de afspanningen van Blankenberge en Wenduine van nieuwe kracht voorzien.
En weeral discussie en animositeit : over het gezond verstand (de vlaktaks en Vlaanderen) en het ongezond verstand (die verdomde snelheidsbeperkingen).
En dan… de wallen van de Oostendse burcht, sinds jaren geverfd in dezelfde kleur als onze fluo-vestjes, kwamen in zicht. Ze werden vakkundig langs de visserskade en de zeedijk verkend.
Moe en voldaan schoof de groep ten slotte de voeten onder de spaghetti-tafels.

Wij danken bij deze gelegenheid nog de sponsors, de “bezem”begeleiders en ook de deelnemers zelf voor hun verkeersdiscipline.

Wij zagen dat het goed was, voor herhaling vatbaar en geven alvast iedereen en hopelijk nog vele anderen rendez-vous voor volgend jaar.

Meer foto's op in diavoorstelling (of in het fotoalbum).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten