vrijdag 17 juni 2011

LDD protesteert tegen onveilige ingang kinderopvang

MIDDELKERKE - LDD Gemeenteraadslid Henk Dierendonck wil dat het gemeentebestuur dringend maatregelen neemt om de verkeerssituatie aan de buitenschoolse opvang langs de Spermaliestraat veiliger te maken. Hij plaatst het probleem op de agenda van de volgende gemeenteraad.

Henk Dierendonck, een onafhankelijk gemeenteraadslid dat de belangen van Lijst Dedecker verdedigt, is niet te spreken over wat hij ronduit gevaarlijke toestanden noemt aan de ingang van de buitenschoolse opvang De Strandjutter. 'Ze vangen in de Spermaliestraat meer dan zestig kinderen op', zegt Dierendonck, 'en al jaren moeten de ouders hun kinderen in een onveilige en ronduit gevaarlijke situatie naar de buitenschoolse kinderopvang brengen langs een van de drukste invalswegen, de Spermaliestraat. U moet hier maar even staan kijken om te zien hoe snel wagens hier soms voorbijrazen. Vroeg of laat zal hier een drama gebeuren en ik vraag me af of het gemeentebestuur soms wacht op een dodelijk ongeval vooraleer op te treden. Kinderen kunnen onberekenbaar zijn en één kort moment verstrooid zijn, is genoeg. Als het om de veiligheid van onze jongeren gaat, mag geen enkel risico genomen worden en dat gebeurt nu wel', sneert Henk Dierendonck, die meteen ook een oplossing aanbiedt.

'Die ligt voor de hand. Het gebouw is veilig en vlot toegankelijk via de Kleine Kasteelstraat. Mits enkele kleine aanpassingen en wat goede wil kan de toegang perfect naar daar verhuizen.'

Schepen Geert Verdonck (Progressief Kartel) relativeert. 'Er is daar bij mijn weten nog nooit een ongeval gebeurd en als iedereen zich aan de regels houdt, is de situatie er niet gevaarlijk. Ongevallen kunnen overal gebeuren en de situatie kan altijd veiliger. De oplossing die Henk Dierendonck voorstelt, is trouwens niet mogelijk. Op die locatie ligt een speelpleintje dat via een poort op Kleine Kasteelstraat uitkomt. Maar die poort is niet zichtbaar vanuit het gebouw. Het zou dus altijd kunnen dat er een kind wegloopt zonder dat iemand het ziet. Er bestaan bovendien plannen om op termijn te verhuizen naar de kantoren van het OCMW', zegt de schepen.

Het probleem wordt besproken op de gemeenteraad van 21 juni. 'Ik vraag de raad om uiterlijk op 1 september een veilige toegang tot De Strandjutter te realiseren', besluit Dierendonck.

© Nieuwsblad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten