woensdag 25 januari 2012

NOG GEEN ZEKERHEID ROND KOMST JEAN-MARIE NAAR KUSTGEMEENTE

Tom Dedecker komt bij de gemeenteraadsverkiezingen in Middelkerke op voor Lijst Dedecker. Verder blijft het gonzen van de geruchten rond het al dan niet op de lijst staan van Jean- Marie Dedecker. Gisteren werd aangekondigd dat hij in Oostende de lijst zou trekken, maar kort daarna werd het bericht ontkracht en gesteld dat ook Middelkerke nog tot de mogelijkheden behoort.


LDD, wat staat voor Libertair, Direct, Democratisch, maakte gisteren een en ander duidelijk in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. "Wij laten overal de keuze aan de plaatselijke bestuursleden om te kiezen onder welke naam ze naar de kiezer trekken, dat kan onder LDD of samen met een stads- of kartellijst. In Middelkerke en Oostende wordt het Lijst Dedecker door de naambekendheid", aldus Jean-Marie Dedecker. Tom Dedecker stapte enkele weken geleden uit Open Vld en heeft nu gekozen voor Lijst Dedecker in Middelkerke. De plaats die hij op de lijst zal bekleden is nog niet gekend. Tom is de zoon van voormalig schepen van Middelkerke Luc Dedecker, die op zijn beurt de broer is van Jean-Marie. Tom Dedecker stapte enkele weken geleden uit Open Vld Middelkerke en zetelt voortaan als onafhankelijk gemeenteraadslid in de Middelkerkse gemeenteraad. Het was tot gisteren gissen voor welke partij hij zou kiezen. Hij werd genoemd als lijsttrekker van N-VA, maar de geruchten deden ook de ronde dat hij met een volledig nieuwe lijst ging uitpakken. Het is uiteindelijk Lijst Dedecker geworden. "Het lag eigenlijk voor de hand want Lijst Dedecker is het enige alternatief voor verandering in de gemeente, los van alle bestaande machtsstructuren", aldus Tom Dedecker. "Iedereen is vrij in het kiezen van een partij. Het zal uiteindelijk toch de kiezer zijn die beslist", reageert Janna Rommel-Opstaele (lijsttrekker Open Vld). "Met zijn keuze is er eindelijk duidelijkheid gekomen. Wij zien Lijst Dedecker als een volwaardige partij en maken tegen eind van deze maand onze kandidaten bekend", zegt Danny Van Den Broucke (voorzitter N-VA). Tom Dedecker kondigt bovendien aan dat zijn nieuwe partij nog wat in petto heeft. "Wij hebben een pak verrassingen wat de invulling van de lijst in Middelkerke betreft", aldus Dedecker. Of ook zijn pa Luc weer zal meestappen in de verkiezingen is nog niet bekend.

Volgende week uitsluitsel

En dan is er natuurlijk het welles-nietes verhaal van Jean-Marie Dedecker zelf. Net zoals bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen zijn er geruchten dat hij kandidaat zal zijn in Middelkerke, maar alle 'Dedeckers' houden de lippen stijf op elkaar. Volgende week wordt uitsluitsel gegeven. Het is wel zo dat Jean-Marie zijn thuisgemeente Middelkerke nog steeds in het hart draagt, het zou dus niemand verwonderen moest hij kiezen voor Middelkerke. Een teken aan de wand is in alle geval het feit dat Jean-Marie momenteel zijn eigendom in Slijpe, al twintig jaar in zijn bezit , laat verbouwen met de bedoeling om er te gaan wonen. Hij heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij vroeg of laat terug naar Middelkerke zou komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten