donderdag 12 april 2012

Bierfeesten moet in privé-handen blijven.Na 29 private organisaties door de dijkraad Middelkerke worden de bierfeesten genationaliseerd en wil de burgemeester nu zelf de 30ste editie organiseren. Hoe de meerderheid zich ook in bochten wringt, het naar zich toetrekken van de bierfeesten gaat in tegen elk liberaal basisprincipe. De vrijheid van ondernemen houdt ook de vrijheid van het promoten van het ondernemerschap in. Het organiseren van evenementen op kleine en grotere schaal is daar een onderdeel van.

Jean Marie Dedecker: “ De VLD/Progressief Kartel meerderheid ontneemt de handelaars op de zeedijk het recht om in alle vrijheid hun jaarlijkse bierfeesten te organiseren. Dit druist in tegen elk liberaal principe, alleen in communistische landen mag enkel de overheid organiseren. De blauwen te Middelkerke beginnen stilaan rood te kleuren.”

De dijkraad is nog steeds uitgesproken kandidaat om hun bierfeesten te organiseren. Zich verschuilen achter allerlei administratieve geplogenheden is onheus en een gemeentebestuur onwaardig. De dijkraad stond trouwens jaar na jaar in voor een vlekkeloze organisatie zonder noemenswaardige problemen.

Henk Dierendonck: “ De bierfeesten is een organisatie van de handelaars en het moet ook van de handelaars blijven. Ik zal daarom op de volgende gemeenteraad een oproep lanceren om de organisatie terug te geven aan de dijkraad.”


Jean Marie Dedecker                                                       Henk Dierendonck
Voorzitter Lijst Dedecker                                                Gemeenteraadslid

Geen opmerkingen:

Een reactie posten