maandag 28 januari 2013

Het profitariaat van de OCMW-raad
Op de zitting van de OCMW-raad Middelkerke van woensdag 23 januari 2013  besliste de meerderheid van Open VLD en CD&V gesteund door N-VA  om uitgebreid te gaan feesten op kosten van het sociaal budget. De Open VLD/CD&V/N-VA – raadsleden keurden zonder verpinken voor henzelf en hun partner een VIP-arrangement voor de superprestige cyclocross van 16/02/2013 goed.

Henk Dierendonck: “ Het sociaal budget dient om de minderbedeelden van Middelkerke een betere toekomst te verschaffen en niet om de raadsleden en hun partners mee te laten schuiven aan een dis van champagne en kaviaar. Lijst Dedecker heeft zich ter zitting formeel verzet tegen dit schandalig profitariaat. Voor de Open VLD/CD&V/N-VA–raadsleden is politiek kennelijk gaan feesten en fuiven. Voor Lijst Dedecker is de OCMW-raad er om mensen te helpen.”

Het VIP-arrangement voor de superprestige cyclocross bestaat uit; een aperitief met luxe hapjes, een gereserveerde tafel met luxe 3-gangenlunch en aangepaste dranken,
VIP-ticket voor de omloop, toegang tot het Crosscafé met gratis drank vanaf 17.00u tot 20.00u, een VIP-receptie na de wedstrijd met hartelijk buffet
en een optreden van de covergroep “Chez Kit”. Omdat de OCMW-raadsleden geen taxi zouden moeten nemen wordt ook een VIP – Parking voorbehouden vlakbij de VIP-ruimte en de omloop.

Henk Dierendonck: “ Het VIP-arrangement kost 150 euro per persoon exclusief BTW. Voortgaand op de e-mailuitnodiging betaalt het OCMW een schranspartij voor 18 personen met partner. Een slordige 6500 euro fondsen bedoeld om de armoede te bestrijden verdwijnen zo in de kas van cyclocross. De Open VLD/CD&V/N-VA–raadsleden zijn ordinaire tafelschuimers op kosten van de belastingbetalers. Terwijl de buurman naar de voedselbank moet, vullen zij hun buiken met het geld bestemd voor armoedebestrijding.”

De meerderheid kon als enige tegenargument inbrengen dat ook de gemeenteraadsleden hetzelfde zouden doen. Mocht het cyclocrosscomité ons uitnodigen, zij krijgen massaal subsidies van het gemeentebestuur, gaan wij hier graag op in.


Henk Dierendonck
Fractieleider- OCMW Lijst Dedecker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten