vrijdag 12 juli 2013

Geldverspilling rode draad in OCMW-raad.Op de jongste OCMW-raad werd een volledige renovatie voorgelegd van het oude zorgcentrum ten bedrage van 1,3 miljoen euro. Er zou een bioscoopzaaltje, enkele hobbyruimtes enz. voorzien worden. Ook zou de, nog in goede staat zijnde, buitengevel aangepakt worden. Lijst Dedecker kant zich tegen dit project. Dat er werken uitgevoerd worden door de eigen diensten kan Lijst Dedecker nog aannemen maar opnieuw monsterbedragen uitgeven is er ver over.

Henk Dierendonck: ”De meerderheid vergeet dat we in een economische crisis zitten. Ze zijn blijkbaar elke voeling met de realiteit kwijt en gooien vanaf hun wolk met de euro’s van de belastingbetaler! Het moet maar eens gedaan zijn met al die zottigheden.”

Op diezelfde raad werd ook nog een nieuw comité opgericht. Het betreft een bijzonder comité voor zorgvoorziening. Lijst Dedecker is ervan overtuigd dat het hier enkel gaat om de oprichting van een comité met als doel zitpenningen opstrijken. Eigen zak eerst!

Henk Dierendonck: “Naast de raad hebben we een comité sociale zaken die goed en veel werk verricht en een vast bureau dat enkel en alleen bestaat ter eer en glorie van penningen en titels. De zaken die het nieuwe comité wil behandelen, kunnen gerust in de raad behandeld worden. Ook vinden wij dat het democratische aspect van dergelijke comités en raden verwaarloosd wordt gezien kleinere partijen uit de raad geen plaats krijgen.”
 

Henk Dierendonck

Fractieleider OCMW Lijst Dedecker Middelkerke

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten