zaterdag 5 oktober 2013

Commerciële leegstand Middelkerke dubbel dan Vlaams gemiddelde.
Op vraag van de Gemeente Middelkerke maakte het Studiebureau WES een brede economische studie te Middelkerke. Uit deze studie blijkt dat de leegstand in Middelkerke quasi het dubbele is van het Vlaams gemiddelde.

Dit bewijst wat Lijst Dedecker, bij monde van gemeenteraadslid Tom Dedecker, al geruime tijd aanklaagt.

Dankzij deze studie wordt dit probleem nu ook door het gemeentebestuur erkend. De Studie adviseert uitdrukkelijk om een “EXTERN” citymanager aan te trekken. 

Tom Dedecker: ” Niettegenstaande dit advies heeft de Middelkerkse meerderheid reeds beslist een “INTERNE” aanwerving te doen.  Zoals gebruikelijk zullen familiebanden en partijlidkaart belangrijker zijn dan kennis en opleiding.”

Volgens Schepen van Lokale Economie, Michel Landuyt is er echter geen probleem gezien Blankenberge een nog hogere leegstand heeft (sic). 

Dergelijke houding is hemeltergend het is net zulk economisch negationisme die de oorzaak is van het feit dat onze gemeente verder afglijdt en naar de rand van de afgrond wordt gebracht. 

Tom Dedecker: “ Schepen Landuyt gedraagt zich als de Middelkerkse Comical Ali. Hij ziet geen probleem in het feit dat je terminaal ziek bent indien je buur dit ook maar is! Deze kortzichtigheid en gebrek aan visie zijn kenmerkend voor de OpenVLD/CD&V meerderheid en hebben de huidige lamentabele economische toestand binnen de gemeente tot gevolg. Met dergelijk beleid verwordt Middelkerke tot de Borinage van de Kust.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten